Wie ben ik?

Als geboren (1967) en getogen Leidse heb ik na de middelbare school rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Tijdens mijn studententijd heb ik het geluk gehad om ook in het buitenland te kunnen wonen en studeren. Een fantastische tijd! Na afronding van mijn studies ben ik als belastingadviseur en advocaat in Eindhoven en Breda werkzaam geweest. Een logische stap na zo’n studie. Maar …..

In 2007 (inmiddels getrouwd en moeder van 3 kinderen) heb ik heel bewust het roer omgegooid omdat ik graag mijn passie wilde volgen. Ik begon een opleiding tot kunstschilder aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België. Na hard werken, twijfels, successen en mooie momenten ben ik in juni 2012 “met hoge onderscheiding” (cum laude) in de algemene schilderrichting afgestudeerd. Inmiddels heb ik ook de "specialisatie-fase" afgerond.

In 2011 heb ik deelgenomen aan de schilderwedstrijd “ Kleurrijk Tilburg” waarmee ik met mijn schilderij “Movies” de 1e prijs heb behaald.

Gedurende de periode dat ik schilder, heb ik een ontwikkeling doorgemaakt van traditioneel naar eigentijds realisme. Ik heb daarbij een geheel eigen stijl ontwikkeld die verwantschap vertoont met het expressionisme.  Op dit moment maak ik met name schilderijen van abstract (stedelijk) landschap.

Ik schilder hoofdzakelijk met olieverf omdat de techniek en de intense kleuren van olieverf mij goed bevallen. Naast mijn vrije werk maak ik schilderijen en portretten in opdracht.